Етикети

,

Най-накрая дойдоха почивните дни и коледните празници. Идеално за дълги разходки по светло и повече срещи с другите кучета в парка.

Топлото време беше много изкушаващо, но заради режима на хранене на Хазел (или по-скоро заради тежкия мързел на цялото семейство), разходките започваха по светло и топло и завършваха в смразяващия сумрак на късния следобед. Още на третия ден, Хазел почувства нещо странно в нослето и стомахчето. К. забеляза малките сополки, но тъй като Хазел старателно облизваше всички течности, които се подаваха навън, така и не беше сигурна дали не си е въобразила. Краткото разтройство, пък, можеше да се дължи на набързо изгълтаните ябълки в парка, които Жоро не бе успял да измъкне навреме от растящите нови зъбки.

Два дни по-късно, К. притеснена от появилото се „грухтене“, заведе малката косматка при Доктора. Той я преслуша, провери нослето, прегледа зъбките (извади и последното бебешко зъбче) и заключи, че няма нищо притеснително – няма хрипове, няма причина за кашлица, няма сополи 🙂

Спокойни от лекарското заключение, младото семейство се натовари на колата и се отправи към парка. Всички полянки бяха покрити с дебела снежна пелена и Хазел започна да се гмурка из преспите. Срещна се с няколко кучета и се заигра с дружелюбната Айра. Докато се търкаляха наоколо из снега, К. с ужас забеляза внушителна сополива маса да се вее около муцуната на Хазел. Доста солидно количество, като за „нямане на сополи“.

На другия ден, по време на сутрешната разходка, Хазел и К. срещнаха Доктора и неговото мнение беше, че нищо не може да се направи към момента, макар че има вероятност причината за сополите да слезе надолу към гърлото. За К. този отговор, разбира се, беше крайно незадоволителен, поради което най-накрая се реши да се обади на д-р Пешо. Д-р Пешо изслуша симптомите по телефона и се съгласи да ги приеме за преглед. Оказа се, че малката косматка най-вероятно е хванала грип (може би от Жоро, тъй като симптомите им бяха едни и същи). Освен това, д-р Пешо им даде някои съвети относно храната и добавките (например, при Супер-Премиум храната, която ползваха и допълнителното количество калций, което дават, не би трябвало да имат толкова ниски резултати на калций от кръвния тест; също така, освен калций, за тази порода е добре да се предоставя и достатъчно количество колаген за укрепване на хрущялите и ставите). Д-р Пешо им забърка и имуностимулиращ хомеопатичен коктейл, за да може малката косматка да расте и да играе навън без да се притеснява от всеки бацил и сопол в парка.

Като бонус, д-р Пешо предложи на Жорето да се опита да го излекува от котешката алергия, която го мъчи вече двайсетина години 🙂

Сега цялото семейство стои вкъщи на топло, пие си капките и подсмърча празнично… надявайки се да продължи само още ден-два.

20141221_101451 20141228_183640